Pomeranci i mačke

Pomeranci i mačke: sve što biste trebali znati

Dakle, volite pse i mačke, već imate Pomeranca kao svog ljubimca i sada se pitate hoće li ta mala pahuljasta loptica dobro izaći na kraj s novim članom obitelji. Pa, ostanite s nama tijekom čitanja ovog članka kako biste saznali sve što trebate znati o odnosu između mačaka i Pomeranaca. Iako postoji predrasuda da se mačke i psi ne vole, to se može riješiti, a ove dvije vrste mogu postati najbolji prijatelji.

Što trebate znati o odnosima između Pomeranaca i mačaka?

Prije nego što dovedete mačku u svoj dom, provjerite kako će vaš pas reagirati na mačke vani. Dok šetate vani, pratite reakciju svog psa prema mačkama koje sretnete. Kontrolirajte ga i dajte mu naredbu da ne juri za mačkama ako je potrebno. Imajte na umu, Pomeranci su relativno prijateljski nastrojeni psi, i ako budete oprezni, vaša mačka i pas će se odlično slagati. Ako ne, Pomeranca se može lako izdresirati.

Umjesto da dovedete odraslu mačku, pokušajte upoznati svog Pomeranca s mačićem i dajte im 2-3 tjedna da stvore neraskidivu vezu. Prvo ih držite i hranite odvojeno, ali kako budu postajali bliži, hranite ih istovremeno. Kad vaš Pomeranac počne pokazivati najjednostavnije znakove naklonosti prema novom ljubimcu, pohvalite ga za njegovo dobro ponašanje. To će samo pomoći da razviju vezu sa novopridošlim članom obitelji.

Što ako se Pomeranac i mačka i dalje ne slažu?

Međutim, postoji i mogućnost da se Pomeranac i mačka neće slagati; nemojte ubrzavati stvari jer postoji velika šansa da će vaši novi ljubimci početi proganjati jedno drugo, a to neće biti igra. Budite pažljivi i razmislite o potrebama obje životinje. Iako imaju različite osobnosti, Pomeranci i mačke mogu se slagati.

Možda mislite da mačke nisu društvene kao psi, ali to nije slučaj; mačka jednostavno voli promatrati stvari iz daljine i ne želi se uključiti baš u sve aktivnosti. Stoga može izgledati da je vaša mačka asocijalna. Međutim, lako možete uvesti igre za mačku i psa u kojima će oboje uživati.

Ako se vaši ljubimci tek povremeno svađaju, koristite jednostavne naredbe, poput “NE”, a ako to ne pomaže, razdvojite ih na određeno vrijeme. Međutim, ako se problem nastavi, zaustavite njihovu svađu kako god znate prije nego što postane uistinu problematična.

Pomeranci, budući da su puni energije, ponekad mogu biti dosadni mačkama koje vole ležati i uživati, jer Pomerancu nikada nije dosta igre i zabave. Kako bi ih zaustavile, mačke ponekad mogu koristiti kandže, što može Pomerancima uzrokovati ozljede, posebno očima. Budite oprezni ako se to dogodi, i uvijek imajte na umu da morate poduzeti restriktivne mjere.
Ovo su izuzetno rijetki slučajevi, jer čak ni odrasli psi i mačke neće doseći te ekstreme ako se ne slažu oko nekih sitnica. Vaš pas može djelovati malo zaigranije od mačke, ali su praktički isti, i ako ih međusobno upoznate u ranim fazama života, ne bi trebalo biti problema između njih.